Strypa flå strimla - en svan blir njutbar föda

Så lyder temat för denna blogg. Aha, tänker du.. Mycket riktigt, svarar jag - du har surfat in på en svanjaktsblogg. Den senaste av sitt slag på internet. Här kommer under vintern publiceras såväl historia som noggranna redogörelser för hur du bäst går tillväga när du själv ger dig ut i svanjaktsspåren. I vår drar ännu en jaktsäsong igång och av vad jag hört och läst den senaste tiden pekar allt på att vi svanjägare som sluter upp till premiären blir en större skock än någonsin tidigare. Svanjakten är på väg att bli Sveriges nya folkrörelse; den är som samtalsämne mer utbredd än väder och dess ljus lyser upp tillvaron för fattig som rik. När jag blickar framåt i tiden ser jag en svanjaktsrörelse som är större än fotbollsföreningarnas totala aktivitet. Jag ser föräldrar som tålmodigt hyschar åt sina barn under familjens gemensamma svanjaktsutflykter om lördagarna. Jag ser femåringar som får lära av sina föräldrar hur de kopplar grepp om den döda svanens näbb för att bryta den bakåt i en hastig rörelse och med knivens hjälp befria det saftiga köttet från skinn och fjädrar. Japp, så ser min framtidsvision ut. Bli inte förvånad om jag låter smått religös när jag pratar om framtiden i fortsättningen ... pratar om fortsättningen i framtiden? Ja ja, det är svanjakt vi ska ägna oss åt här. Det kommer bli mycket lite prat om annat. Någon rad här och där om mina icke svanjaktsorienterade aktiviteter, någon rad om musik, någon rad om språkfrågor, någon rad om snus. Ett himla otyg. Tack för idag.


Ett tillägg förresten: ni läsare är definitivt välkomna att ge förslag eller önskemål på vad jag ska skriva om. Eller, alltså, det där skrev jag inte för att verka öppen för idéer utan jag kan verkligen behöva lite inspiration imellanåt. Så ge ett förslag eller ställ en fråga så kanske du får ett julkort.

Kommentarer
Postat av: Konstantin

Citerar ur årets fågelanteckningar:
7 januari, sångsvan. Grå och eländig. Smutsig och övergiven. Halsen rätt upp och näbben i rät vinkel framåt. Som om nån slagit ner en skitig kofot i tjälen på Västgötaslätten.

2006-09-30 @ 21:46:41
Postat av: Fromage

Åååh, detta är ju helt enkelt fantastiskt! Svanjakt är en stor passion hos undertecknad, snus-skål på den! Sen någonting jag tycker verkar rimligt i frågan om vad du ska skriva om, är din magnifika programmering! Ta till exempel bloggsystemet jag nästan är säker på att du filar på i ASP just nu, skriv om den/det ey! Jag planerar att möjligtvis skriva om mina buggar och databaskopplingar i min blogg för att då så att säga långsamt men säkert filtrera ut 'noobs'. Snus-skål igen, dags att köra dual.

ee_power

Postat av: louise

Strypa Flå och Strimla = SFS-sällskapet?

Intressant läsning! Jag ska ta detta till mitt hjärta och följa utvecklingen med spänning. Detta är i sanning ett ämne som länge skrikit efter mer information!

Du gör en god gärning, Edvin.

2006-10-01 @ 13:03:44
URL: http://lolloise.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback