Vad säger lagen?

Efter att ha surfat runt på internet under tisdagen blev jag till slut tvungen att inse faktum; det är en massa porr där ute. Men inte bara det, vi har också en lag ifrån 1927 som förbjudet svanjakt. Jag började vackla i mitt bloggskrivande och visste inte om jag skulle fly landet eller inte. Men lägger jag ned bloggen nu blir det bara än mer uppenbart att jag faktiskt har jagat svan efter 1927. Så jag letade vidare surfandes och kunde till slut konstatera att illegalisering i det här fallet inte handlar om något annat än ett formellt betalningssystem. I Sverige har vi nämligen allemansrätten som är svår juridiskt att förena med en jaktavgift. Därför har man valt att göra svanjakt olaglig - för att den som jagar svan ska bli tvungen att erlägga en avgift, bot som det kallas juridiskt, för den svan han eller hon lyckas jaga rätt på. Det hela är mycket enkelt och tål att jämföras med andra betalningssystem. På Liseberg betalar man inträdesavgift, och hade det inte funnits något inträde hade förmodligen nöjesparken varit fullpackad med fyllehundar och löskekarlar. Ett himla otyg. Avgiften sovrar de intresserade såväl på Liseberg som i svensk svanjakt och ska se till att endast seriösa besökare jagar flumeride. Den som tror att svanjakt i Sverige är olagligt är helt enkelt inte en nog seriös jägare och har därför sorterats bort av systemet. Själv har jag just sänt Fredrik Reinfeld en check på 34 miljoner kronor för de svanar jag haft ihjäl.


»Jag ser inte mig själv som en jägare utan snarare som en naturens missionär, utsänd att informera och upplysa om vägen till njutning genom riten att tillaga och äta en svan. svaret på alla mänsklighetens frågor finns i en svan - det gäller bara att tillaga på rätt sätt«
- Luke Robin, svanjägare


Just det, jag hade ju en länk också. För er som trots allt känner er skrämda av de svenska jaktlagarna finns goda
möjligheter att ge sig ut på internationellt vatten.

Kommentarer
Postat av: Marcus (eller kanske Frödda?)

Är sedan ett knippe dagar tillbaka en nöjd prenumerant. Farbrors RSS-flöde lyser upp min annars så svanjaktsfria akademikervardag på kåren vid lärosätet i Linköping. Alla heder, min gode Edvin!

En kartläggning av jaktmarker i Sverige skulle uppskattas. Med våren kommer ju som bekant den där kittlande känslan i fingertopparna.

Postat av: Victor

Och vilken svan smakar bäst?

2006-10-04 @ 18:51:11
Postat av: ost

Ah! Det känns bra att du tog upp det här. Det har 'gnagt' lite på mitt samvete, det där med lagen. Har haft det på känn, lite med hemlighetsmakeriet och hur jaktkamraterna alltid hållt allting du vet sådär lite hemligt, men aldrig vågat kolla upp det utan mest undvikt frågan. Jag brinner för svanjakt. Jag finns till för att jaga svan. Det är svårt att förklara för utomstående.

Jag tror i alla fall att framtiden kommer att ljusna för oss svanjägare. Innan dess kommer jag inofficiellt fortsätta jaga tilsammans med mina jaktkamrater i vår sammansvetsade undergroundsvanjaktsrörelse. Jag är ingen som normalt sett bryter mot lagen, men nu är det bara så. Jag finns till för att jaga svan. Puss.

2006-10-04 @ 20:57:41
URL: http://vig.blogg.se
Postat av: Tilda

http://jodenius.blogspot.com/2006/10/attakerad-av-en-svan.html

2006-10-04 @ 22:20:49
URL: http://www.tilda.marisa.se
Postat av: Louise

Så jävla bra att jag knappt finner ord.

2006-10-06 @ 15:52:39
URL: http://lolloise.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback